Informatie over verliefd

Ik ben verliefd, wat nu?
Als je verliefd bent op iemand, heb je vaak hele positieve gevoelens over diegene. Zo krijg je bijvoorbeeld kriebels in je buik als je aan hem of haar denkt. Geniet van je verliefdheid! Verliefdheid is een van de beste gevoelens die een mens in zijn leven kan hebben. Je krijgt opeens speciale gevoelens voor een jongen of een meisje.

Verder is het misschien ook makkelijker als de betreffende jongen/meisje beter leert kennen. Dit zorgt er misschien voor dat je je beter bij hem op je gemak voelt en dat de onzekerheid minder wordt. Probeer bijvoorbeeld eens in de klas naast he/haar te gaan zitten, een gesprek tijdens de pauze aan te knopen, via msn te chatten of spreek eens met hem af!

Als je hem beter kent, is het misschien ook uiteindelijk makkelijker voor je, om erachter te komen of hij jou ziet als een goede vriendin of ook verliefd op je is. En het kan dan ook makkelijker zijn om het hem gewoon rechtuit te vragen.

Hoe vraag ik verkering?
Als je verliefd bent wil je dit graag delen, en het liefste met de persoon waarop je verliefd bent! Als je verkering met deze persoon wil, zijn er verschillende manieren om dat aan te pakken. Bijvoorbeeld:

  • vraag of je hem of haar even alleen mag spreken en vertel dan wat je voor diegene voelt.
  • schrijf hem of haar bijvoorbeeld een briefje waarin staat dat je hem/haar leuk vindt.
  • laat een goede vriend(in) naar die leuke jongen of meid toegaan om te vertellen dat je hem/haar leuk vindt.

Deze dingen zijn vaak best eng om te doen. Hierbij komt ook nog eens dat de verliefdheid je vaak onzeker laat voelen. Je voelt je niet meer jezelf, je probeert ontzettend hard om zo leuk mogelijk over te komen, en hier kan je zo op gefixeerd zijn dat je iets doet dat in jou ogen een blunder is. Probeer toch ten alle tijden jezelf te blijven, de persoon waarop je verliefd bent zal namelijk niet verliefd worden op de diegene die je probeert te zijn maar juist op diegene die je bent! En ten slotte: DE juiste handelswijze bij het vragen van verkering, of de navraag of de verliefde gevoelens wederzijds zijn bestaat niet. Doe vooral juist waar JIJ je goed bij voelt.

Durf je het echt niet? Praat er dan over met je vrienden of vriendinnen. Misschien kunnen zij je helpen. En de maatschappelijk werkers op de chat en de mail kunnen je ook nog goede tips geven!

Als je erachter bent gekomen dat die ander jou ook leuk vindt, kunnen jullie iets leuks gaan doen met elkaar. Weet je niet of je nou verkering met diegene hebt? Vraag het hem/haar gewoon en je weet het snel genoeg!

Als je over dit thema van gedachten wil wisselen met iemand van Klikvoorhulp dan kun je ons bereiken via het chatspreekuur of door het insturen van een bericht.