Geldzaken

Omgaan met geld lijkt eenvoudig. En meestal is het dat ook. Soms leidt het echter tot problemen. We spreken van financiële problemen wanneer het u niet meer lukt om aan uw financiële verplichtingen te voldoen. Wanneer u bijvoorbeeld uw huur, energierekening of verzekeringen niet meer kunt betalen. Maar natuurlijk is iedere financiële situatie die u zonder hulp als onoplosbaar ervaart een financieel probleem. Daarover gaat dit deel van de website.
 

Algemene informatie

Uw geldzaken hebben natuurlijk behoorlijk wat impact op uw leven. Zolang u genoeg geld in uw portemonnee heeft loopt u niet snel tegen grote problemen aan, maar laten we eerlijk zijn, wanneer de knip op uw portemonnee zit dan wordt het allemaal toch een heel stuk lastiger. Daarnaast kunt u ook in uw privé situatie te maken krijgen met heel veel stress en spanningen waardoor het lastig wordt om uw administratie goed bij te houden, rekeningen op tijd te betalen, enzovoort.

 

Hoe kun je problemen oplossen?

In het onderdeel Oplossen van deze website, vindt u alle relevante informatie die betrekking heeft op het oplossen van financiële problemen en het voorkomen daarvan.


 

 

Hoe ga je het best om met geldstress?

In het onderdeel Geldstress van deze website, vindt u alle informatie die niet zozeer betrekking heeft op u geld maar wel alle oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan u huidige financiële problemen. Tevens wordt aandacht besteed aan het omgaan met de gevolgen van deze financiële problemen.

 

Welke hulpmiddelen kun je gebruiken?

In het onderdeel Hulpmiddelen van deze website, vindt u diverse extra’s zoals een kasboek, een beknopte advieswijzer en relevante filmpjes met uitleg.

 

Maak kennis met Bert de Budgetcoach!

 
Vind je op deze website niet de informatie die je zoekt? In dat geval kun je ook contact leggen met een maatschappelijk werker in je eigen regio. Vul hieronder je woonplaats in, en we bieden je informatie over de dichtstbijzijnde instelling. Sommige instellingen bieden tevens de mogelijkheid om ook online contact leggen via chat en/of e-mail. Gratis, veilig en anoniem.